Nu gäller det att ha tungan rätt i mun, för nu är det mycket på gång i RonnebySlingor vill jag lova!!


Nu har vi börjat arbeta med cykelslingorna Tusenårsresan och En resa i tiden på den östra sidan av vår kommun.
Tänkte ni kunde få ett litet smakprov på vad vi håller på med.

Vi fick hjälp av Listerby/Förkärla Hembygdsförenings Bo och Roy Göransson samt Ture Andersson för att hitta en alternativ dragning mellan Slättanäs och Förkärla på Tusenårsresan.
Underbar alternativ dragning, men som man dock inte kan cykla på med standard cykel utan det får bli en vandring/MTB(mountainbike) dragning.
Denna dragning börjar strax innan Slättanäs hamn, där man följer stigen österut utmed de invallningarna som gjordes i mitten av 1950 talet för att bättre kunna utnyttja markerna.
Denna stig mynnar sedan ut på Blöte udde med sina vackra ekar och sitt betade landskap.
Eken som står längst ut på udden är magisk, den har fått namnet efter Ola som var fiskare och som bodde just där med sin fru Karin, Blötö-Olas ek.
Man går vidare för att träffa på en grusväg som leder en till en gammal pilgimsstig som går mellan Listerby och Förkärla kyrka, här träffar man på upp till 6 st. rösen på vägen, och detta område är ett av Sveriges rös rikaste områden.
Nu hoppas jag att vi inte stöter på några problem med markägarkontakt och olika ansökningar som är på agendan.
Hoppas jag kan presentera denna dragning snart som godkänd..
Stor tack till eldsjälarna Roy, Bo Göransson och Ture Andersson denna dag.

Gå in och följ mig på mitt Instagram konto som uppdateras oftare än här, där ni kan följa arbetet med RonnebySlingor. Där heter jag eringsbodaola

// Ola Johansson, Projektledare, RonnebySlingor