Hej alla medlemsföreningar!

Under våren har vi haft tre styrelsemöten, där vi bl a har lyssnat på Robin Erikssons projekt om Lokal utvecklingsplaner (LUP). Flera samhällen har redan startat upp det fortsatta arbetet och det ska bli mycket intressant att följa projektet under hösten.

Kommunbygderådet skickade under våren in en ansökan till MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor), där vi sökte medel för ungas demokratiska engagemang på landsbygden. Tyvärr fick vi avslag, men materialet till ansökan presenterar flera goda idéer, som
vi ändå kan använda oss av för att arbeta vidare med frågan.

Vi har även delgivits information av Per Drysén, säkerhetsskyddschef och Heike Rosenquist, kommunikationsstrateg från Ronneby kommun gällande arbetet med trygghetspunkter på landsbygden. I dessa frågor är det viktigt att vi medverkar som intresseorganisation.

Vid Valborg överraskades Backaryds Samhällsförening med att utses som vinnare till Ronneby kommuns landsbygdspris för år 2022. Detta genom upprustningen av Backaryds isrink, som har skapat en mötesplats med fokus på unga och folkhälsa. Stort Grattis!

Årsmötet hölls i år på Björketorpsgård, där vi, förutom utsökt pizza och glass, bjöds på historiska berättelse av Per Brunberg.
Vi hoppas ni har uppmärksammat Ronneby kommuns satsning på Sommartorget, där föreningar i kommunen har bjudits in för att presentera sina verksamheter, gärna med någon form av prova-på-aktivitet under sommaren. Läs mer på www.ronneby.se

Slutligen en liten påminnelse om Ronneby Live, en karta som läser in och visar allt från dagens och kommande evenemang till besöksmål, vandringsleder, badtemperaturer mm.
Har er förening något ni önskar marknadsföra finns det olika sätt att nå ut med detta:
Ronneby Live:
https://live.ronneby.se/
Evenemangsformuläret: https://collect-cbis.citybreak.com/4bab8494-4c48-4363-
a2ca-0b6ccb6d807a/sv-SE/Template/Index
Landsbygds-TV
https://www.ronneby.se/bygga-bo–miljo/landsbygdsutveckling/pagaende-satsningar-pa-landsbygden-/landsbygds-tv.html

Glad Sommar med en önskan om både regn och solsken. Njut av allt vackert som finns på vår landsbygd –
god mat, härliga promenader, svalkande dopp och en och annan mygga. 😊

Helena Carlberg Andersson, ordförande