Hej alla medlemsföreningar!

Stort Grattis! till Bygd i Samverkans Trädgårdsgrupp i Svenmanska trädgårdsparken, som tilldelades årets Landsbygdspris.
Priset delas ut av Ronneby kommun och tillsammans med en fin motivering fick pristagarna även en check på 10 000 kr.
Den 29 maj anordnade Ronneby kommunbygderåd en bussresa för Ronneby kommuns politiker och tjänstemän med temat: En landsbygd med kraft och möjligheter. Deltagarna fick i strålande sol denna dag uppleva flera spännande stopp i bl a Eringsboda, Backaryd, Bräkne-Hoby och Saxemara.


Dessutom blev det en överraskning för både deltagarna och vinnarna när Landsbygdspriset delades ut under besöket i Bräkne-Hoby. Vår eminenta guide på resan, Roland Gustafsson, är också en aktiv medlem i Trädgårdsgruppen, så det blev ett mycket uppskattat vistelse i Svenmanska trädgårdsparken. Flera intressanta möten tillsammans med god mat och fika hoppas vi nu har givit mersmak till deltagande i framtida studieresor.

Den 15 maj bjöd Ronneby kommun tillsammans med Kommunbygderådet in till forum för lokal utveckling. De lokala utvecklingsråden presenterade sina utvecklingsplaner för både offentliga och andra aktörer som på olika sätt kan vara behjälplig med att påverka utvecklingen på landsbygden. De fem olika Lokala UtvecklingRåden (LUR) – Eringsboda,
Bräkne-Hoby/Järnavik, Saxemara, Sydost och Nordväst kommer att fortsätta arbetet. Även representant för respektive LUR kommer att träffas tillsammans med Kommunbygderådet för övergripande frågor.

Ett mycket bra initiativ som vi hoppas kunna förena, stimulera och stödja varandra för vidare utveckling av landsbygden.

Glad Sommar!
Helena Carlberg Andersson, ordförande