Hej alla medlemsföreningar! 

Vi höll i år vårt årsmöte fysiskt i Strångmåla Bygdegård, där vi fick möjlighet att träffa vår  nya kommundirektör sedan november 2021 Carl-Martin Lanér och höra lite om hans tankar  för Ronneby kommun. Med sig hade han även Emma Hessbo, som arbetar med  kommunens digitalisering. Hon presenterade för mötet Ronneby Live, som är en är kartan  som läser in och visar allt från dagens och kommande evenemang till besöksmål,  vandringsleder, badtemperaturer mm. Har ni något ni önskar marknadsföra finns det olika  sätt att nå ut med detta via Ronneby Live:  

Ronneby Live:
https://live.ronneby.se/

Evenemangsformuläret:
https://collect-cbis.citybreak.com/4bab8494-4c48-4363-a2ca 0b6ccb6d807a/sv-SE/Template/Index 

För andra saker som önskas läggas till på Ronneby Live, som inte  är evenemang (exempelvis Boende, Sevärdheter, Besöksmål osv): turist@ronneby.se 

Vid frågor om Ronneby Live kontakta gärna Emma Hessbo: emma.hessbo@ronneby.se 

Den 20-22 maj hölls äntligen Landsbygdsriksdagen i Jönköping efter att skjutits fram två år  p g a pandemin. Fantastiskt att få ta del av nätverk och andras idéer i landsbygdsfrågor tillsammans med upptäcktsresor och intressanta seminarium. En mycket lyckad helg för en  ordförande i detta forum.

Grönskan börjar ta fart och vi är tacksamma att Försköningspengarna även i år kunde bidra  till att ge ett gäng nystartsjobbare möjlighet att jobba ute på landsbygden med underhåll  och skötsel. Har ni några idéer på investeringar är ni välkommen att lämna in en ansökan.  Läs mer på: https://wp.ronnebykommunbygderad.se/forskoningspengar/

Kommunen visade på hemsidan genomförda projekt genom försköningspengar 2021, som  visar på vilka fantastiska möjligheter det finns på landsbygden att förverkliga idéer: https://www.ronneby.se/bygga-bo–miljo/nyheter-bygga-bo–miljo/nyhetsarkiv-bygga-bo– miljo/2022-03-11-fortsatta-investeringar-i-landsbygdens-forskoningsprojekt.html 

Slutligen önskar jag er alla en härlig sommaren och att ni passar på att gå en Ronnebyslinga,  besöker ett härligt café på landsbygden eller tar med picknick-korgen till någon av våra  vackra parker. Det finns så mycket att upptäcka i vårt närområde!

Med vänlig hälsning
Helena Carlberg Andersson, ordförande