Hej alla medlemsföreningar! 

2020 blev inte riktigt som vi hade tänkt oss…. Dock upplever jag att det arbetas på ute i byarna med det som är möjligt och lite till – t ex ett gäng i Eringsboda jobbar på för fullt utomhus med att skapa park och slinga med grillplats runt Togölen– fantastiskt engagemang och väl värt ett besök. Arbetet med Ronnebyslingorna pågår också för fullt. Flera byar och områden har fått besöka av röjarlaget, som ingår i projektet Attraktiv Ronneby landsbygd – leder och byaslingor börjar nu ta form. Mer information om Ronneby slingorna kommer, men boka redan nu in invigningsdatumet söndagen den 23 maj 2021 på Karlsnäs. Dagen kommer att fyllas med olika aktiviteter och evenemang för både stora och små, så detta är en dag att se fram emot. Vi planerar även för en aktivitet riktad till våra medlemsföreningar i början av juni 2021, där vi kommer att inbjuda till en träff tillsammans med politiker och tjänstemän för att visa vad Ronnebyslingorna betyder för landsbygden och hur arbetet framåt kan komma att se ut. Mer information och inbjudningar kommer framöver. 

Mycket går på sparlåga, men populärt är nu att ”hemmasemestra”. Skicka gärna tips och idéer om ni har något smultronställe, som ni vill dela med er av, till Landsbygds-TV via Ingegerd Lindén ingegerdlinden@gmail.com

Jag kommer förhoppningsvis i slutet av juli att träffa Marcus Danielsson, reporter på Blekingeposten, för att göra reportage om några av landsbygdens fina grillplatser. Har du något tips på en bra grillplats, som du tycker borde vara med, hör gärna av dig till mig på tel 0703-963659. 

Kommunbygderådet har tyvärr inte lyckats genomföra årsmöte för 2020 ännu och på senaste styrelsemöte togs beslut om att göra detta ”per capsulam” d v s att de beslut som behöver fattas görs via e-post. Detta kommer att ske innan sommarens slut och då skickas ut till alla medlemsföreningar. Inför årsmötet i våras fanns inte några större beslut eller förändringar på agendan, så att genomföra årsmötet på detta sätt är mer ett smidigt sätt för att kunna gå vidare. 

Inför sommarsemestern tackade Ronnebys landsbygdsutvecklare Ebon Kaisajuntti för sig och ett nytt äventyr som pensionär väntar nu på henne. Det är en stor förlust för kommunbygderådet, men vi välkomnar Daniel Granello till Ronneby, som ny landsbygdsutvecklare fr o m den 21 september. Daniel bor i Karlskrona och jobbar idag som landsbygdsutvecklare i Region Kalmar och vi ser fram emot nya, spännande, innovativa möte tillsammans. Slutligen önskar jag er alla en härlig fortsättning på sommaren, som börjat varm och solig.☺ Besök oss gärna vår hemsida: ronnebykommunbygderad.se

Med vänlig hälsning Helena Carlberg Andersson, ordförande 
2020-06-29