En liten rapport från mötet på Björketorps Gård den 15/1

Det kom ca 40 stycken engagerade människor från olika föreningar och organisationer till Björketorps Gård den 15/1.
Jag och Ebon Kaisajuntti informerade om vad tanken med Ronnebyslingorna är och hur vi ska gå tillväga. Sedan delades alla in i grupper där de fick genom ”brainstorming” jobba fram vad de hade för förväntningar och tankar om Ronnebyslingorna.

Det blev många diskussioner och många skratt hela kvällen. Bland annat kom det fram vad som de tyckte var viktigt var att ”fånga historierna” där ute, att ”öka tillgängligheten” vid besöksmålen, och att ”personlig kontakt” vid information var viktigt, och mycket, mycket annat. Varje by skulle ta fram sin egna ”Byaslinga”, som de ska bygga upp själva och känna en stolthet för, som sedan ska kunna användas i Ronnebyslingornas koppel av slingor och leder, för att få just sin by på kartan.

Det blev många diskussioner och många skratt hela kvällen.

De visade mycket engagemang och det märktes att de tyckte att Ronnebyslingorna verkligen är en chans för landsbygden. Tanken med denna träff var att så ett frö hos alla föreningar, som de tar med hem och diskuterar med sin egen förening. För att sedan höra av sig till mig, så kommer jag ut till föreningen och diskuterar om den är genomförbar.

Kvällen avslutades med att Mia Österhof från Ronneby Folkteater läste de två stycken ur Selma Lagerlöfs ” Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”, som handlade om Blekinge.

Klockan blev nästan tio innan programmet tog slut, och förhoppningsvis gick många hem med en ide, en tanke som de ska jobba vidare på med sin förening. Känns positivt och spännande med mycket möjligheter !!

// Vid tangentbordet Ola Johansson, projektledare, Ronnebyslingorna