Lördagen den 5 oktober klockan 10 var det start för årets Höstmarknad i Backaryd. Det var solsken och några plusgrader men en lite bitande vind så frågan var hur många som kunde tänka sig trotsa det lite kyliga vädret. Det visade sig att många tyckte det var ett bra väder för att gå på Höstmarknad så både arrangörer (Backaryds Samhällsförening) och försäljare var tämligen nöjda vid tretiden när marknaden stängde.

Höstmarknaden är en liten familjär marknad där man saluför produkter som hör hösten till som potatis, rotfrukter, lök, zucchini, kryddgrönt och höstblommor av olika slag. Naturligtvis också äpplen både naturella och i förädlad form som must och cider. Även honung, senap, marmelad och sylt av olika bär och frukter fanns att tillgå och inte att förglömma hjortdelikatesser i ett antal varianter.

Här fanns också hushålls-, städ- och förvaringsprylar, smycken och saker för glädje och prydnad. Välhuggen ved fanns att köpa och den som hade tankar på att byta fönster kunde få råd, information och offert. Den historiskt intresserade kunde hitta årsböcker och tidskrifter från Backaryds & Öljehults Hembygdsförening och även bilder från svunnen tid samlade av Roddy Hägg på Ronnebybilder.

Blev man hungrig under marknadsbesöket så erbjöds stekt sill med tillbehör, grillad korv och fika med hembakat. Detta var bara ett axplock på vad som fanns på denna lilla men mycket trevliga marknad i Backaryd.

Många hade gett sig ut i det soliga men kyliga vädret
Här blommor och grönsaker till salu
Nyttoprylar och Honung både naturell och smaksatt
Vy från marknadsgatan